Как да увеличиш възможностите си за кариерно развитие и бизнес растеж

Галя Кустева кариерен консултант

Здравей! Ето че отново е ред да ти споделя полезно съдържание за развитието на твоята кариера с препратка към темата за личния бранд. Вървят си хванати за ръка в новото време и технологичният прогрес.

Аз съм Галя Кустева – социален и образователен педагог, сертифициран консултант по кариерно развитие и промяна. Когато си на кръстопът ти помагам да вземеш решение за избор на работа, кариера или бизнес, който ти приляга като призвание, и е в съзвучие с твоята същност. Да развиеш личния си бранд, и да се радваш на удовлетворена и щастлива кариера. Правим това стратегически чрез силата на методика „Твой Ред“.

И ти може да имаш супер кариера! Без значение от твоята позиция, титла или професия към настоящия момент.

Моята препоръка е: Използвай личния си бранд като персонално представяш това, в което си най – добра, дефинираш личния си принос и послание, за да се свържеш с правилните клиенти, бъдещи партньори или работодател.

За тази цел си помисли:

В каква посока искаш да поеме твоята кариера/бизнес проект?

Какви нови принципи би искала да следваш?

Колко повече пари искаш да печелиш, ако това е една от твоите цели?

ЛИЧНИЯ БРАНД МОЖЕ ДА ТИ ПОМОГНЕ ДА РАЗВИЕШ И ОБНОВИШ СВОЯТА КАРИЕРА, И ДА ПОСТИГНЕШ ЗНАЧИМИТЕ ЗА ТЕБ ЦЕЛИ!

Един творчески (персонализиран) подход би ти помогнало да привлечеш вниманието на нов работодател или да насърчи твоите клиенти и бъдещи партньори да работят с теб.

КОЕ ТИ ДАВА НОВ ЗАРЯД И ПРОМЕНЯ ФОКУСА НА ТВОЯТА КАРИЕРА?

Личния ти бранд не може да доведе до по – големи възможности за растеж и промяна, ако не съответства изцяло на личността ти. Когато откриеш твоята уникална комбинация от природна дарба, страст към значима за теб кауза и си отговориш на важните въпроси:

  • Кой проблем и нужда на твоите клиенти, потенциални партньори и работодател решаваш? Как си полезна с това, което правиш?
  • Какво искаш да си помислят тези хора, когато чуят името ти, видят твоя снимка или лого, ако имаш такова?
  • Как би искала хората да реагират на твоето предложение?
  • Какви възможности за работа искам? Кои са клиентите и потенциалните партньори, с които искам да работя?
  • Как мога да подобря посланието си, за да открия и привлека именно тези хора?

Включи отговорите на тези въпроси в твоята стратегия и представяне, когато си на интервю за работа или представяш проекта си. Разкажи на бъдещия си работодател кой си – какво можеш, и защо си мотивиран. Това наистина увеличава твоите шансове за успех.

3 ИДЕИ, КАК ДА ИЗВЛЕЧЕШ ОЩЕ ПО – ГОЛЯМА ПОЛЗА ОТ УСИЛИЯТА СИ И ДА ПОДОБРИШ ТВОЕТО ПРЕДСТАВЯНЕ:

  • Говори за твоите умения и защо би се справила по – добре от останалите кандидати. Разкажи за постиженията си! Да имаш увереност, да застанеш зад себе си и това, което вече знаеш, можеш и представляваш е добра стратегия, и никак не е за подценяване при изграждането на удовлетворена и смислена кариера. Разбира се много е важно да докажеш това с последващи действия в работния процес. В крайна сметка хората, с които ще работиш искат да знаят какъв човек стои пред тях, с какво може да си полезна и имаш ли увереност, че ще се справиш. Ако развиваш МЛМ проект твоята увереност дава сигнал как водиш твоите партньори към общата кауза и цел.
  • Разкажи за личните си цели и защо искаш да работиш за тази организация, или с каква цел разширяваш екипа си в момента. Истината – твоите искрени мотиви е това, което привлича, изгражда доверие и ти помага да постигнеш твоята цел. Разкажи и за предишния си опит и постижения подкрепени с конкретни примери.
  • Подсили твоето присъствие в социалните мрежи! Хората, които имат удовлетворена и смислена кариера са възприели мисленето, че са в услуга и допринасят за нещо по – добро и голямо. Ако и ти имаш вярата, че това, което вършиш и предлагаш прави живота на хората по – добър, независимо дали удовлетворяваш нечия потребност в реалния бизнес, доставяш удоволствие на децата, или вдъхновяваш хората да последват примера ти, то ти служиш на другите.

Социалните мрежи днес могат да бъдат нож с две остриета. В най – добрия случай са трибуна и възможност да се свържеш с подходящи работодатели, клиенти и партньори, да споделяш твоята работа и постижения. Да обогатиш мрежата си от контакти като откриеш хора със сходни интереси, ценности и бъдещи намерения. В най – лошия са арена за многословни еднопосочни монолози. Може би си ставала свидетел и си получавала съобщения от непознати, които ти предлагат да започнеш свой бизнес и да увеличиш доходите си. Повярвай ми това не е стратегия, която ще доведе до успех. Минах през това и видях, че не носи конкретни ползи. Затова използвай социалните мрежи, за да изградиш кариерата си, не да я пропиляваш. Създай си собствено интернет пространство и личен блог. Така даваш възможност на твоите последователи, потенциални клиенти и партньори по-лесно да те открият и потърсят за професионаилен съвет.

Работата, бизнеса като лична мисия и ценност е тази движеща сила, чрез която твоята личност израства, развива се и разкрива все повече скрит потенциал в теб! Възможностите да изградиш удовлетворена и щастлива кариера са вътре в теб! Как подхождаш към себе си, и позволяваш ли си да следваш ритъма на твоя жизнен и професионален смисъл има значение за твоето вътрешно удовлетворение, мир и хармония!

И ако все още си объркана от хаотични мисли в главата си – защо?, как?, къде?, с кой?, с усещането, че седиш на едно място, и започваш да съжаляваш, че мисловната работа се задълбочава – изобщо не се чуди, и направо ме потърси! Твой ред е!

Безплатен въпросник за самооценка "Как прекарваш времето си"

Представям ти моят безплатен въпросник за самооценка "Как прекарваш времето си?".