Травмата като трамплин за ново начало в кариерен план

Травмата като трамплин за ново начало в кариерен план

„Бяха ужасни дни, които ми показаха, че съм адски силна и като че ли много по-смела. Това е момента, в който взех решение да действам“….сподели ми тя на една от нашите срещи по време на консултация.

И да, няма промяна без болка! Когато едни същи модели се повтарят и потретват дори, трябва да си сляп, за да не ги погледнеш в очите още повече, когато чувстваш силната болка на клетъчно ниво. По-малък е процентът на жени, които са направили сериозна промяна в живота и кариерата си само защото са били водени от удоволствието.

Споделяла съм и друг път за преходите и уроците, които ни оформят като личности белязани от тежка загуба – болест, един или няколко аборта, загуба на скъп човек (родител, скъп приятел, съпруг/а), уволнение, дълбока финансова криза. Пък и някак народопсихологията ни е такава – търпим до последно, докато не усетим дъното и не изчерпим до краен предел живителната си сила. Това е момента, в който се чувстваш прикован в ъгъла с вързани ръце и крака и знаеш, че връщане назад няма. И избора е или да умреш (да предадеш/загубиш себе си) или да се събудиш!

…и именно това пробуждане е като трамплин за ново начало и посока в личен и професионален план. Вероятно в това се крие и твоето призвание и цел в живота! Защото докато преминаваш през целия ужас познаваш и най-силната емоция – Гнева като го усещаш като пареща болка в корема и  намираш лекарството

  • Кое е най-голямото предизвикателство, с което е трябвало да се справиш в живота?
  • Кои са най-дълбоките рани, които ти се е наложило да излекуваш?
  • В кои значими жизнени сфери си водила най-големите си битки, и си преживяла личен пробив?
  • Каква травма си преживяла и как те е оформила днес?

Вероятно някога някъде си се почувствала неприета, и изпитваш липса на принадлежност!

Вероятно си преживяла неведнъж унижение, и чувството е било като предателство?

Това в повечето случаи предизвиква жаждата да живееш с цялото си сърце и чистото намерение да помагаш и на другитезащото се свързват с теб чрез личната ти история!

Това ни прави жени-лидери на новото време, които служат, без да размахват юмрюк!

Това ни прави устойчиви, смирени и безапелационни в решенията ни!

…и e шанс да създадеш себе си наново и посока с професионална насоченост! Защо не?

Ако се чувстваш несигурна, липсва ти вяра в твоята лична стойност, изслушай блог видеото, за да разбереш как да подсилиш доверието в себе си!

Галя Кустева кариерен консултант

Ако нашите енергии се доближават и усещаш, че съм човека и консултанта, който може да ти помогне с радост ще изслушам и твоята история. Заедно ще изработим най-добрата стратегия и план как да реализираш себе си и идеята в твоето ново поприще

Безплатен въпросник за самооценка "Как прекарваш времето си"

Представям ти моят безплатен въпросник за самооценка "Как прекарваш времето си?".