Галя Кустева - За мен

Благодаря ти за доверието

Тук съм, за да служа, и да ти помогна да направиш плавен преход към твоята устойчива промяна. В работата ми като социален педагог и трудов ментор споделям с теб богат арсенал от стратегии, опит и инструменти, с които да опознаеш себе си, за да направиш кариерен избор от сърце. Така постигаш удовлетворението и смисъла от труда си.

Това, което отличава мен от останалите е холистичния подход, който лежи в основата на моята работа. Чрез него достигаме до корена на проблема, така че да постигнеш вътрешна промяна, да подсилиш силните си качества, и да ги изразиш навън.

Като резултат постигаш яснота за твоето кариерно бъдеще, съобразено с призванието ти, без да губиш баланса „работа-личен живот“. Повишаваш самочувствието, самооценката и увереността си. 

Вярвам в силата ти! И ти имай вяра в себе си!

Метод на работа

Водена съм от философията, че имаш свободата да избереш тази професия, професионална роля и кариера, която най ти подхожда, и за която си призвана. Вярвам, че имаш уникални таланти, дарби и силни качества, които по пътя ти са мощен катализатор за изява и себереализация. Днес изборът на кариера и професионална роля минава през сърцето и отговор на въпросите: „Коя съм аз?“, „Какво избирам да бъда, и да правя?“, „Къде искам да стигна?“, „В какво вярвам и какъв искам да бъде моя принос?“  

Затова създадох методологията „Твой ред“, която е базирана на четири области, които водят до кариерно удовлетворение:

 • Идентичност и самооценка – област, която ти помага да си отговориш на най-важните въпроси, и да придобиеш яснота и разбиране по отношение на себе си.
 • Разширяване на перспективите за развитие – тук ще видиш в какво си добра, и ще определиш областите за развитие, в които да разгърнеш потенциала си, и да дадеш твоя принос на света.
 • Планиране и изграждане на визия – ще ти помогне да си създадеш прогноза за бъдещето, положителна нагласа и фокус, и ще стимулира твоята вътрешна мотивация за успех по твоите правила.
 • Реализация и създаване на лична марка – заедно оформяме персонализиран план за действие в писмен вид, с който да реализираш на практика знанията, опита, идеята си, като се отличиш пред останалите.

В процеса на работа споделям с теб задачи, упражнения и въпросници за домашна подготовка, които е важно да направиш, след което получаваш обратна връзка от мен по имейл.

Как Помагам

Какви резултати постигаш

На първата среща от процеса установяваме на кой етап от кариерното си развитие си блокирала, за да си изясним от каква промяна имаш нужда, последвано от какви резултати искаш да постигнеш, и накрая прилагаме най-подходящата стратегия как да продължиш напред. Стъпка по стъпка, водейките през процеса резултатите, които постигаш са следните:

 • Опознаваш себе си и твоята творческа същност, откриваш силните си качества, таланти, ценности, интереси и личностен стил;
 • Преосмисляш и оценяваш по-високо досегашния си професионален и житейски опит, което ще ти помогне да определиш нови или разшириш перспективите си  за развитие;
 • Придобиваш знания и умения как да управляваш успешно промените, предизвикателствата на ежедневието, и да запазиш баланса между майката, жената и професионалистта; 
 • Подсилваш естествените си силни качества, способности, вяра и самоувереност;
 • Преодоляваш собствения си самосаботаж и ограничения в мисленето, които блокират промяната и твоята реализация;
 • Позволяваш си да правиш грешки, и допускаш в живота ти да има щипка-две несъвършенство;
 • С лекота взимаш решение за кариерен избор от сърце;
 • Дефинираш какъв ще бъде твоя принос и решението, което предлагаш, и как ще го изразиш пред твоя работодател, бъдещи партньори и клиенти.

Твой ред е!
Готова ли си за твоята промяна?