Интервю с Галя

Колко дълго си работила като консултант по кариерно развитие и промяна, и защо избра да се занимаваш с това?

Стартирах моята практика като трудов ментор през 2019 година. Към този момент работех като независим консултант по ефективно лидерство в една от най-големите международни компании за директни продажби. Този период съвпадна и с моя лична трансформация и осъзнавания. Често пъти след семинари и професионални конференции бях силно мотивирана и вдъхновена за 2 – 3 дни, и след това мотивацията рязко падаше. Така започнах да си задавам въпроса какво още стои зад тази липса на мотивация. Това, което ме задържаше бе, че една от дейностите се доближаваше до това, което правя в момента. Случваше се в началото да сравнявам двете неща, и най-хубавото е, че много бързо направих разграничението и осъзнах съществените различия. Едно от големите ми осъзнавания е, че ако за един човек е добра и му подхожда една професионална роля, професия, бизнес, то друг човек не се чувства себе си там. Осъзнах, че силата ми е да показвам, изслушвам, подкрепям и водя хората по пътя на тяхната промяна, но не чрез силата на директните продажби и млм. Факт е обаче, че взаимно си дадохме много с този бизнес, познавам до болка трудностите на тези хора, и всеки, който е избрал да върви по този път мога да му помогна да изгради автентичния си образ, да подсили лидерските си качества, самочувствие и увереност, за да привлече неговите си хора, както в социалните медии, така и на живо по различен начин, който няма нищо общо със заучени фрази и шаблони, защото считам това за голяма пропаст!

Така се зароди в мен желанието да подкрепям дами, които усещат празнота и нужда от промяна, правили са опити да се измъкнат от затворения кръг, но без успех. Сега ми е много по-пълно на душата, защото реално им помагам да открият, създадат и вървят по техния си път, да сбъдват техните си мечти, да изразяват същността си чрез професионалната роля, професия, бизнес, която им подхожда най-добре.  Мечтая си повече дами да погледнат на себе си като на творческа сила, създатели и ценители. Така се постига устойчиво развитие и промяна.

Казваш дами. На кои от тях си полезна в работата си?

Най – често това са жени, които преживяват застой в кариерата си, или жизнен преход. Този застой или преход се чувства като лична криза, известен още като „криза на идентичността“. Най-често момента съвпада и с други житейски обстоятелства. Заявките идват от дами, на които им предстои да излязат в отпуск по майчинство. Това е специфичен момент в живота на жената, през който се случват осъзнавания, пренареждат се приоритети, изобщо има едно вътрешно задвижване на различни емоции и пластове. Срещала съм жени, които в този период решават, че там където са работили вече не ги устройва, предвид грижите за семейството и децата, и търсят баланса, други са водени от любопитството да открият вродената предразположеност към професията, ролята, бизнеса, защото осъзнават, че настоящата им работа не е тяхната страст и стихия, и решават да се преориентират. Други пък стартират свой проект, за който отдавна са мечтали, но им е липсвала смелост, знания как да започнат и практически да реализират своята идея. Това го давам като ярък пример, но има и други случаи, в които жените се обръщат към мен: момент, в който децата напускат дома и поемат по своя си път, е период в който жената може да се почувства недооценена, защото знае, че има още какво да даде, има силата за това, но е объркана и се лута. Друг преход може да бъде отключването на личен здравословен проблем, или на близък човек, което възпрепятства труда й. Раздяла или развод между партньори, а понякога за съжаление и последно сбогом.  Много различни могат да бъдат причините и заявките. Колкото различни дами, толкова различни могат да бъдат и историите.

Какво ще стане, ако досега не си работила със случай като моя?

Всеки казус си има своята специфика, така е! След поемане на нов казус от клиента заедно изясняваме и формулираме  проблема, установяваме какво липсва и какви са обстоятелствата, които ти пречат и подхранват застоя. Методиката в програмите „Твой ред“ е помагащ подход, базиран на уважение, искреност, загриженост, сътрудничество и емпатия, насочен е към твоите индивидуални нужди,предпочитания и цели, което:

 • Мотивира твоята вътрешна готовност и решимост да се задвижиш към постигане на трайна промяна;
 • Активира твоите вродени вътрешни заложби и ресурси, за да преминеш по-плавно през трудностите и предизвикателствата по пътя;
 • Изгражда значими умения, които ти помагат да идентифицираш ясна кариерна (цялостна) визия, цели и план, насочени към развитие на идентичността, за да бъдат проявени и навън в работния процес и лично време.
 • Както и умения за постигане на баланс между професионалния живот и семейната рутина

 Този подход позволява да изградим връзка на доверие и свързаност (ценности от моята топ 10 скала). В началото този процес е невидим за околните, но за теб е изпълнен със смисъл, пробуждане и израстване, което в последствие води до изразяване на творческите сила и заложби навън. Това е, и което ме отличава от другите консултанти, ментори и коучове в подпомагането и постигане на трайна промяна в личностен и социален план.

Какво се очаква от мен?

Поемането на отговорност и ангажираността за промяна е в основата на всеки процес. Това, което съветвам дамите, с които работя, е да се доверят на себе си, на способностите си, да вярват, че промяната е възможна и за тях самите. Да са откровени първо пред себе си и след това с мен, тъй като това е важно за много осъзнавания, които влияят. Другото важно нещо е да са последователни, да правят упражненията и задачите за  домашна подготовка, и да са наясно, че промяната е дългосрочен процес, и всеки си преминава през него по различен, негов си начин, благодарение на качествата и темперамента си.

За кого не са програмите "Твой ред"?

Забелязала съм, че с мен се свързват само жени, които са отдадени на това да открият работата, професията, за която чувстват, че са призвани; искат и търсят начин как да си върнат огънчето към успеха, и да запазят баланса. Жени, насочени повече към решението на проблема, а не да отдават фокус и енергия на въпроса „защо на мен?“

Работи ли този цялостно помагащ подход?

Да! Този подход проработи при мен, когато аз самата преминавах през този преход, както и при дамите, с които съм работила.

Колко бързо мога да постигна резултати?

Както казах по-горе това зависи от отдадеността и темперамента на човека. Аз не претендирам, че ще постигнеш резултати бързо, защото все още не съм запозната в детайли с казуса и личностните характеристики. Много хора постигат резултати, но има и такива, при които се изисква по-дълго време, за да настъпи промяна, която да е видима. Това, с което аз се ангажирам е структуриран подход по работеща методология, фокус и пробуждане на мотивацията, която те задвижва отвътре-навън, така че да опознаеш твоята същност, и в резултат да направиш осъзнат избор за реализация.

Какво точно представлява методиката "Твой ред"?

Създадох методика „Твой ред“ в 4 области на кариерно удовлетворение:

 • Идентичност и самооценка;
 • Разширяване на перспективите за развитие;
 • Планиране и изграждане на лична визия;
 • Реализация и създаване на лична марка.

Това позволява по-добро познаване и зачитане на твоята творческа същност, сила и заложби. Благодарение на тази методика избора на професия, професионална роля, или бизнес проект и неговото развитие са естествено продължение, и избор направен от сърце. Споделям с теб знания, умения и инструменти, които ти помагат с лекота да изразиш себе си в работата, и да комуникираш приноса, който даваш пред настоящия или нов работодател, както и пред потенциални ключови партньори, които каниш за съвместна работа.  Така постигаш хармония, завършеност и удовлетвореност.

Аз искам да работим заедно. Какви са стъпките?

Поздравявам те за това решение. Работя по 2 програми, в зависимост от твоя казус и целта, която поставяш пред себе си: 

Програма „Твой ред“ за създаване на бизнес проект и лична марка, и програма „Твой ред“ за промяна и нова посока. При интерес може да ги разгледаш от тук

Формата на програмите „Твой ред“:

 • пакет от 6 до 8 индивидуални срещи с мен ( 75 минути);
 • първичен анализ и оценка на ситуацията, което ни дава пълна картина на кой етап от развитието и промяната си блокирала. Това ни  насочва към конкретен метод, стратегия и план за обучение;
 • установяване на причинно-следствени връзки и последователности, които лежат в основата на проблемната ситуация;
 • мощни упражнения, въпросници и задачи, които водят до прозрения и дават структура на мислите ти;
 • работна тетрадка (дневник) на промяната, в която да записваш мислите си, възникналите въпроси и прозрения, идеи, благодарности, трудности и др. ;
 • обратна връзка от мен по имейл;
 • определяне на цели, изработване на поведенческа програма и подробен план за бъдещи действия, което отговаря на твоите нужди и  потребности. 
 • покана във онлайн подкрепяща общност. Място, което е богато на стойностно съдържание, взаимно уважение и подкрепа.

Попълни формата за нашата безплатна беседа от тук

Ако все още не съм готова, как мога да видя нещата, които правиш и могат да ми бъдат от полза?

Най-лесния начин е да се абонираш, и да ме последваш в социалните мрежи, ако все още не си. Така до теб ще достига вдъхновяващо съдържание, а заедно с това ще получаваш и информация за бъдещи проекти, видеа с обучителна цел, програми, събития на живо и онлайн, които организирам. Голяма част от тези видеа и уебинари са безплатни, и ти позволяват да научаваш полезни неща за управлението на кариерата, себепознание и зачитане на твоята същност, както и информация какво да очакваш, ако решиш да се включиш в моя програма. За да се абонираш, въведи имейл адреса си във формата по-долу.

Аз все още имам въпроси, мога ли да се обадя?

Разбира се! Не се колебай да се свържеш с мен, ако искаш да доуточним други възникнали въпроси. Попълни формата за контакт, и аз ще се свържа с теб.

Твой ред е!
Готова ли си да направиш първата стъпка към промяната, за която копнееш?

Безплатен въпросник за самооценка "Как прекарваш времето си"

Представям ти моят безплатен въпросник за самооценка "Как прекарваш времето си?".