Два ключа за печелене на пари от работата, за която си призвана

Два ключа за печелене на пари от работата, за която си призвана

– „Мислиш ли наистина, че ако човек следва мисията си и това, което му диктува сърцето ще може да печели пари от това?“

Докато отпивахме от следобедното си фрапе заедно и си говорехме за живота като цяло, моята близка позната вдъхновена от публикациите в моята професионална страница ми зададе този въпрос. Отговорих й с въпроса: „А какво е твоето мнение за това?“ 

Не бях изненадана от споделеното от нея, защото много от нещата, които ми каза бяха валидни и за мен преди. Задълбах по темата, типично в мой стил, за да разбера в конкретика какво от всичко казано е наистина валидно за нея. И няма да споменавам детайли от казаното, за да запазя конфиденциалност и защото мисля, че основна роля за нашето благополучие е да вярваш, че можеш (доверието в твоите способности и знания), …че заслужаваш (да си дадеш позволение), …и също така да вярваш, че успеха не е само за Богопомазани (да се откажеш от съмненията и страховете си)!

И тук въпроса не опира до това дали можеш или не, а дали правилно си си отговорила на следните въпроси:

  • Как бих могла да развия своята автентичност, творчество и търпение? Защото за да продължиш напред преди да видиш резултати е нужно да положиш усилия, да доразвиеш силните си качества и да придобиеш нови умения и да тестваш наученото на практика;
  • Знам ли в какво е моята сила, в каква среда и сфера на дейност ще мога да разгърна тази сила и потенциал?
  • Какъв искам да бъде моя принос в работата и какви намерения си поставям за бъдещето? 
  • На кого и с какво искам да бъда полезна?
  • Какво бих могла да предложа на моите партньори в бизнеса (ако се развиваш в МЛМ индустрията), на клиентите си, или работодателя с когото си партнираш?

И не, не ти казвам, че това задължително означава да сложиш  край на настоящата си кариера, и да напуснеш твоя работодател (ако няма за теб силни причини за това). Да направиш плавен преход, ако целта и намерението ти в бъдеще е свободна практика/бизнес е напълно реалистично. Може да е дошло време за предоговаряне на условията, които да ти позволят да работиш на по-гъвкъв график. Ако си с тази нагласа за бъдеще разгледай програмата „Твой Ред“ за създаване на собствен бизнес проект и изграждане на лична марка.

Първият ключкойто поставям начело е: разбери какво искаш всъщност, от каква промяна имаш нужда. Да откриеш работата, която ще обичаш, в какво те бива и къде е твоята сила те изпълва с ентусиазъм, енергия и готовност да даваш повече от себе си, и да бъдеш добра в това, което правиш. Ако усещаш, че някъде имаш пропуск (липсва ти подходящо образование или ценз, който да ти позволява да практикуваш това, което си избрала, не си слагай спирачки с убеждението „е за кога по-тепърва“. Време да започнеш да живееш призванието си винаги има!  Инвестицията, която ще направиш в себе си ще ти се отплати. Това ще ти вдъхне повече увереност и надежда! Самата аз минавам по този път в момента, и се чувствам щастлива, защото уча точно това, което преподавам. Не казвам, че е супер лесно, но пък си заслужава! И без критика и обвинения ако случая при теб е сходен и имаш такива дългосрочни цели. Не забравяй, че това е твоя кариерен и житейски път, и да изградиш самосъстрадание е много добро начало.

Вторият ключ дай си позволение, и бъди готова да поискаш и да получиш пари за благата, които създаваш! Цени себе си и труда, който полагаш, и ежедневно практикувай благодарност.  Да придобиеш умението да се саморекламираш и изградиш личния си бранд, така че да те забележат!

Знам, че това изглежда лесно, минала съм и през тази емоционална буря, и това, което вече знам е, че набирането на увереност става постепенно. Знам, че може да имаш съмнения дали това, което даваш е достатъчно, … че може би те е страх да не те отхвърлят, ….Изправи се, и горе главата!

Галя Кустева кариерен консултант

Ако разпозна себе си в тази картина, или части от нея и искаш да разбереш как аз се справих с това опиши ми накратко историята си и запази 30 минути безплатна консултация с мен. Ще обсъдим как мога да ти помогна, и ще поставим цел, за да продължиш по пътя си с увереност и вяра.

Галя Кустева е социален и образователен педагог, сертифициран GCDF (Global Career Development Facilitator) и в работата си помага на жени да имат удовлетворена и смислена кариера, и да изразят своето дело пред света чрез програмите за кариерно удовлетворение „Твой Ред“.

Безплатен въпросник за самооценка "Как прекарваш времето си"

Представям ти моят безплатен въпросник за самооценка "Как прекарваш времето си?".