Два ключа за печелене на пари от работата, за която си призвана

Два ключа за печелене на пари от работата, за която си призвана

– „Мислиш ли наистина, че ако човек следва мисията си и това, което му диктува сърцето ще може да печели пари от това?“

Докато отпивахме от следобедното си фрапе заедно и си говорехме за живота като цяло, моята близка позната вдъхновена от публикациите в моята професионална страница ми зададе този въпрос. Отговорих й с въпроса: „А какво е твоето мнение за това?“ 

Не бях изненадана от споделеното от нея, защото много от нещата, които ми каза бяха валидни и за мен преди. Задълбах по темата, типично в мой стил, за да разбера в конкретика какво от всичко казано е наистина валидно за нея. И няма да споменавам детайли от казаното, за да запазя конфиденциалност и защото мисля, че основна роля за нашето благополучие е да вярваш, че можеш (доверието в твоите способности и знания), …че заслужаваш (да си дадеш позволение), …и също така да вярваш, че успеха не е само за Богопомазани (да се откажеш от съмненията и страховете си)!

И тук въпроса не опира до това дали можеш или не, а дали правилно си си отговорила на следните въпроси:

  • Как бих могла да развия своята автентичност, творчество и търпение? Защото за да продължиш напред преди да видиш резултати е нужно да положиш усилия, да доразвиеш силните си качества и да придобиеш нови умения и да тестваш наученото на практика;
  • Знам ли в какво е моята сила, в каква среда и сфера на дейност ще мога да разгърна тази сила и потенциал?
  • Какъв искам да бъде моя принос в работата и какви намерения си поставям за бъдещето? 
  • На кого и с какво искам да бъда полезна?
  • Какво бих могла да предложа на моите партньори в бизнеса (ако се развиваш в МЛМ индустрията), на клиентите си, или работодателя с когото си партнираш?

И не, не ти казвам, че това задължително означава да сложиш  край на настоящата си кариера, и да напуснеш твоя работодател (ако няма за теб силни причини за това). Да направиш плавен преход, ако целта и намерението ти в бъдеще е свободна практика/бизнес е напълно реалистично. Може да е дошло време за предоговаряне на условията, които да ти позволят да работиш на по-гъвкъв график. Ако си с тази нагласа за бъдеще разгледай програмата „Твой Ред“ за създаване на собствен бизнес проект и изграждане на лична марка.

Първият ключкойто поставям начело е: разбери какво искаш всъщност, от каква промяна имаш нужда. Да откриеш работата, която ще обичаш, в какво те бива и къде е твоята сила те изпълва с ентусиазъм, енергия и готовност да даваш повече от себе си, и да бъдеш добра в това, което правиш. Ако усещаш, че някъде имаш пропуск (липсва ти подходящо образование или ценз, който да ти позволява да практикуваш това, което си избрала, не си слагай спирачки с убеждението „е за кога по-тепърва“. Време да започнеш да живееш призванието си винаги има!  Инвестицията, която ще направиш в себе си ще ти се отплати. Това ще ти вдъхне повече увереност и надежда! Самата аз минавам по този път в момента, и се чувствам щастлива, защото уча точно това, което преподавам. Не казвам, че е супер лесно, но пък си заслужава! И без критика и обвинения ако случая при теб е сходен и имаш такива дългосрочни цели. Не забравяй, че това е твоя кариерен и житейски път, и да изградиш самосъстрадание е много добро начало.

Вторият ключ дай си позволение, и бъди готова да поискаш и да получиш пари за благата, които създаваш! Цени себе си и труда, който полагаш, и ежедневно практикувай благодарност.  Да придобиеш умението да се саморекламираш и изградиш личния си бранд, така че да те забележат!

Знам, че това изглежда лесно, минала съм и през тази емоционална буря, и това, което вече знам е, че набирането на увереност става постепенно. Знам, че може да имаш съмнения дали това, което даваш е достатъчно, … че може би те е страх да не те отхвърлят, ….Изправи се, и горе главата!

Галя Кустева кариерен консултант

Ако разпозна себе си в тази картина, или части от нея и искаш да разбереш как аз се справих с това опиши ми накратко историята си и запази 30 минути безплатна консултация с мен. Ще обсъдим как мога да ти помогна, и ще поставим цел, за да продължиш по пътя си с увереност и вяра.

Галя Кустева е социален и образователен педагог, сертифициран GCDF (Global Career Development Facilitator) и в работата си помага на жени да имат удовлетворена и смислена кариера, и да изразят своето дело пред света чрез програмите за кариерно удовлетворение „Твой Ред“.

Представям ти моята безплатна книга "Осем проявления на професионалната безизходица и как да продължиш напред".

Осем проявления на професионалната безизходица и как да продължиш напред